................................Καλημέρα στην ηλιόλουστη και ιστορική Αθήνα που αγαπάμε...

~~~

~~~
.....................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

Translate (Μετάφραση)

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Έκοψε το ρεύμα σε 63χρονη άρρωστη με κόρη άνεργη και εγγονό άρρωστο


Η αναλγησία της ΔΕΗ ξεπέρασε κάθε όριο


Έκοψε το ρεύμα σε 63χρονη άρρωστη με κόρη άνεργη και εγγονό άρρωστο
Το Δίκτυο Αλληλεγγύης της Λαϊκής Συνέλευσης Χαλανδρίου επανασύνδεσε το ρεύμα.



Καταγγέλλουμε με σφοδρότητα την χωρίς όρια αναλγησία της ΔΕΗ, η οποία έκοψε την παροχή του ρεύματος σε μια 63χρονη διαβητική και ινσουλινοεξαρτώμενη, με την 29χρονη κόρη της μακροχρόνια άνεργη με κάρτα ανεργίας και τον εγγονό της με ψυχοκινητική καθυστέρηση.
Τα μοναδικά έσοδά τους είναι μόνο αυτά των δύο επιδομάτων ασθενείας που παίρνουν, της ιδίας και του εγγονού της, συνολικά 623 ευρώ ανά δίμηνο. Δεν υπάρχει συγγενικό ή άλλο περιβάλλον για άλλη υποστήριξη και μένουν σε ενοίκιο.
Μία φορά την βδομάδα η οικογένεια υποστηρίζεται από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου με παροχή τροφίμων και φαγητού και κάποιες φορές από την ενορία του Αγ. Νικολάου με φαγητό και ένα μικρό ποσό.
Αδυνατούσε συνεπώς να καταβάλλει χαράτσια και ρεύμα. Με αποτέλεσμα το σύνολο των απλήρωτων λογαριασμών να φθάσει το ποσό των 2.280 ευρώ. Με την βοήθεια του δήμου ζήτησε ρύθμιση. Και η ΔΕΗ (μη) καταλαβαίνοντας και (μη) δρώντας ακριβώς.... ως Δημόσια επιχείρηση, (μη) εκτιμώντας ότι το ψυγείο μιας τέτοιας διαβητικού δεν μπορεί να μείνει χωρίς ρεύμα ούτε μια στιγμή.., έκανε το θαύμα της!!! Ρύθμισε το ύψος της δόσης στα 380 ευρώ τον μήνα!!!! Και ας καταλαβαίνει ο καθένας ότι τόσα λεφτά κάθε μήνα δεν θα μπορούσε να τα πληρώνει η συγκεκριμένη οικογένεια.
Προφανώς μας εμπαίζουν και μας κοροϊδεύουν. Οι άνθρωποι είναι ξετσίπωτοι και δεν συγκινούνται ούτε μπροστά στον κίνδυνο που συνεπάγεται το κόψιμο του ρεύματος σε μια διαβητική (ακόμα και για την ίδια της τη ζωή) αφού χωρίς ρεύμα δεν υπάρχει ψυγείο και δεν μπορεί να συντηρηθεί η απαραίτητη ινσουλίνη.
Θέλουμε να εκφράσουμε το θυμό μας και την αγανάκτησή μας προς όλους αυτούς τους ανεύθυνο-υπεύθυνους της ΔΕΗ που δείχνουν τη πιο αποκρουστική, άδικη και αντικοινωνική στάση προς τους πολίτες και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν μεγάλες ανάγκες ενώ αντίθετα αποφεύγουν να κάνουν ό,τι πρέπει απέναντι στους «ισχυρούς» και τους «μεγάλους». Εφαρμόζουν με τον πιο κυνικό τρόπο τις αυξήσεις στα τιμολόγια των Δημοσίων επιχειρήσεων και τη φορομπηχτική πολιτική της άθλιας κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των Μνημονίων Ε.Ε. και ΔΝΤ στα λαϊκά στρώματα την ώρα που ψηφίζουν μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις.
Με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συνέλευσης Χαλανδρίου και του Δικτύου Αλληλεγγύης που έχει συστήσει, σήμερα Παρασκευή, 29.6.201278, επανασυνδέσαμε και επαναφέραμε το ρεύμα στην συγκεκριμένη οικογένεια έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος, τουλάχιστον για την υγεία τους. Δηλώνουμε δε ότι το ίδιο θα πράξουμε και σε κάθε ανάλογη περίπτωση.
Καλούμε όλους-ες να συμμετέχουν ενεργά στην Λαϊκή Συνέλευση Χαλανδρίου και στο Δίκτυο Αλληλεγγύης που έχει η ίδια δημιουργήσει, για να αντιμετωπίσουμε και να αποκρούσουμε την κυβερνητική πολιτική και τη μνημονιακή λαίλαπα που θέλει να σαρώσει τις ζωές μας.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
 

 ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου